top of page

WIE ZIJN WIJ

De non-profit Stichting FasoFair Friends steunt culturele, educatieve en humanitaire projecten in Burkina Faso. Lees meer over onze Missie en Visie 

DSCN9743 2.JPG
DSCN9743 2_edited_edited.jpg

Missie

FasoFair Friends is in 2022 opgericht vanuit een diepe betrokkenheid en solidariteit met de mensen in Burkina Faso. Door de verkoop van Afrikaanse producten in onze winkel en met de steun van onze donateurs financieren wij diverse kleinschalige projecten.

Ons beloningsbeleid
Ons bestuur bestaat uit onbetaalde vrijwilligers die er bewust voor kiezen geen onkostenvergoeding (voor reiskosten bijvoorbeeld) te declareren. Onze overheadkosten (zoals de website) zijn bewust laag. Alleen zo kunnen wij onze inkomsten maximaal inzetten om het dagelijks leven van de Burkinabé te verbeteren.

BESTUUR

DSCN9789.JPG

Visie

Wij gaan met respect, optimisme en vanuit gelijkwaardigheid de samenwerking aan met onze lokale partners in Burkina Faso. De nadruk hierbij ligt op het creëren van kansen voor het kind, vooral op educatief vlak. Nu zijn er in Burkina nog veel (half)weeskinderen die - hoewel opgevangen door hun familieleden - niet naar school kunnen omdat daar geen geld voor is. Wij hopen op een toekomst waarin ieder kind naar school kan. Daarnaast ondersteunen we vrouwen bij het verwerven van economische zelfstandigheid. In onze samenwerking neemt wederkerigheid een belangrijke plaats in: in ruil voor ondersteuning wordt een bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap verwacht.

DSCN9789.JPG

Het bestuur van FasoFair Friends

bottom of page