top of page

WAT DOEN WE

Masker uit Burkina Faso

Project Tiébélé startte met een toevallige ontmoeting tussen de 12jarige Pascal uit Tiébélé, een klein Kassenadorp in het zuiden van Burkina Faso, en de Nederlandse Henny. En nu, in schooljaar 2023-2024 sponsort FasoFair Friends maar liefst 20 kinderen in een armoedesituatie om hun diploma te behalen!

Bekijk HIER een film waarin enkele leerlingen aan het woord komen.

Lees HIER meer over dit project en hoe u kunt helpen.

Masker uit Burkina Faso

Zoals elk jaar zette FasoFair ook dit jaar de tuin en winkel open tijdens de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland. Tijdens deze Kunstschouw, van 10-18 juni, was er op ruim 30 locaties op het eiland kunst te bewonderen.

Bij FasoFair hadden we dit jaar veel plaats ingeruimd om onze nieuwe stichting FasoFair Friends in de schijnwerpers te zetten. Niet alleen was er informatie te verkrijgen over de projecten die we sponsoren (de leerlingen in Tiébélé en de activiteiten van Mariam Kaboré), maar er konden ook mooie Afrikaanse bronzen beelden worden aangeschaft of natuurlijk een handige Fasostoof.

Masker uit Burkina Faso

Mariam is een actieve sociaal bewogen Burkinabé. Ze startte een voorschoolse opvang/school voor de allerarmsten in de illegale ‘non lotties’ in Ouagadougou, en een schooltje met waterpomp in haar moederdorp. ze ondersteunde daar de vrouwen in hun activiteiten en sinds de oorlogsdreiging ontfermt ze zich over vluchtelingen. Ook Wilde Ganzen ondersteunt haar! Lees HIER meer over Mariam Kaboré  en hoe u kunt helpen.

Masker uit Burkina Faso
Masker uit Burkina Faso

Op zoek naar een mooi Afrikaans FairTrade product voor huis of tuin? Zo'n leuke, energiezuinige FasoStoof bijvoorbeeld voor in de keuken? Bezoek dan ONZE WINKEL in Burgh-Haamstede, of bekijk HIER de producten online (nog in ontwikkeling).

Informeer gerust eerst eens naar de mogelijkheden via email of telefoon! 

De opbrengsten worden vrijwel volledig ingezet om kinderen in Burkina meer kansen te geven.

Masker uit Burkina Faso

Naast onze |(onbetaalde) bestuursleden hebben we een aantal trouwe vrijwilligers.

Lees HIER meer over hen.

bottom of page